باشگاه همونایی که میخوان ۶ صبح پاشن!

حدود یک سال پیش، توی اوج دوران کرونا، صبح خلاق اصفهان تصمیم گرفته که یک MVP از طرح «پایتم» رو اجرایی کنه. ایده این بود که «عادت می سازیم با کمک قدرت جامعه!». همون اول کار هم قرار گروهی داوطلب شدن که توی این آزمایش شرکت کنن و صبح خودشونو با هم شریک بشن. هر شب گروه های دو نفره رندم انتخاب می‌شدن. صبح روز بعد، با تماس تلفنی همدیگه رو بیدار میکردن. حداقل برای چند دقیقه با هم صحبت میکردن . دوست جدید پیدا میکردن و در کنارش از بیدار بودن طرف مقال مطمعن می‌شدن!

ایده ی جذابی بود. جواب هم داد! یک ماه تمام ساعت پنج صبح بیدار شدیم! رغابت جالبی بین بچه ها شکل گرفته بود که کیا با هم بیشتر صحبت میکنن. ۱۳۰ دقیقه با عباس حرف زدم و ۱۴۰ دقیقه با فاطمه! بعضی بچه ها رکورد هاشون داشت به ۲۰۰ دقیقه نزدیک میشد!
راستش خیلی وقت بود دلم برای اون روزا تنگ شده بود ولی باز هم دلیل نمیشد که صبح خیلی زود بیدار شم!

همه چیز از یک توییت شروع شد!

بعد از مرگ وقت زیادی برای خوابیدن داری!

بنجامین فرانکلین.

پنج شنبه شب بود. به قول جواد خیابانی داشتیم کم کم از امروز به فردا وارد می شدیم! روی تختم دراز کشیده بودم و داشتم به «رویا های برباد رفتم» فکر میکردم و حس و حال کتاب باشگاه پنج صبحی ها هم هنوز توی خونم بود.به هرحال یکی دو هفته ای بیشتر از خوندنش نمیگذشت. گفتم بزار توییتر رو باز کنم و یه جمله بنویسم!

کی میاد یه مدت با هم 6 صبح پاشیم؟ #جدی

همین یک جمله «جدی» کافی بود تا آدم ها یکی یکی بیان بگن ما هم هستیم! یکی کنکوری بود میخواست درس بخونه. یکی از قبل عادت داشت صبح زود بیدار بشه و دوست داشت صبحشو با آدما به اشتراک بذاره ! اون یکی پروژه های درسیش مونده بود. یه دوستی میخواست زبان بخونه. یکی دیگه هم میخواست بره پیاده روی. یکی دیگه یوگا… خلاصه بیست نفری شدیم و از همون «شنبه» معروف شروع کردیم!

این بار کمی فرق میکرد! نه خبری از تماس های رندم بود و نه از پنج صبح! ولی خب گروهی از آدم ها با انگیزه مشترک قرار بود ساعت شش صبح بیدار بشن. از زمین خاکی شروع کردیم. روز اول هیچ برنامه خاصی نداشتیم. خیلی ها خواب موندن. از سه چهار نفری که بیدار شدن هم یکی دو نفری دوباره خوابیدن! ولی سکوی شروع خوبی بود. البته هنوز هم اول راهیم . شاید یک هفته بیشتر ازش نگذشته باشه ولی تجربه های خوبی رو همین چند روزه به دست آوردم. البته قطعا مدتی که بگذره ایده پخته تر میشه و این مطلب کامل تر میشه پس باز هم به این پست سر بزنید.

چرا می خوابیم ؟

دو سه روزی که از چالش میگذشت، محمد پادکست جذابی رو معرفی کرد. چرا می خوابیم – چنل بی! علی بندری متن کتاب متیو واکر رو روایت میکنه و بهمون میگه که کم خوابی چه عواقب و عوارضی داره؟ اصلاً به عنوان یک موجود زنده چرا می‌خوابیم؟

https://bpls.me/fyofnm

خلاصه اینکه شاید هیچکس واقعا نمیدونه که چرا میخوابیم. ولی خواب تقریبا توی تمام موجودات زنده وجود داره و این شاید یکی از بزرگترین نقاط اشتراک ما با تک سلولی ها باشه! خواب به طور کلی به دو بخش REM و NON-REM تقسیم میشه و این ترکیب این دو تاس که میتونه برامون یک خواب مناسب رو فراهم کنه.

از طرفی دو عامل اصلی باعث میشن که ما احساس خواب کنیم. یکی ساعت بدن و دیگری یک سری گیرنده هایی در مغز که میفهمن دیگه وقت خوابه! یک چیزی هم این وسط داریم به اسم «فشار خواب» که هرچی بالاتر بره، بیدار موندن برامون سخت تر و سخت تر میشه. ولی نکته ی جالب اینه که اگر هرکدوم از اون دوتا مورد اول اگر مختل بشن، ما در ظاهر چند ساعتی رو شاد و شنگول و پر انرژی ایم و خوابمون نمیاد! درواقع تا وقتی فشار خواب بر بدنمون غلبه نکرده، می تازیم!

مثلا وقتی کل شب رو بیدار بودیم و یک دفعه ساعت ۷ صبح که میشه دیگه خوابمون نمیاد، اینجا ساعت بدن کار خودشو کرده. دستور بیدار باشو صادر کرده و همه ی بدن تا پای جان باید اطلاعت کنه! البته این انرژی کاذبه. به محض اینکه چند ساعتی بگذره و از ساعت بیدار باش بگذره. فشار خواب کار خودشو میکنه و خواب حتمیه! حتی توی خود اون دوره ی بیداری هم ما عملا خوابیم! درواقع آزمایش ها نشون داده که اگر ما بیش از ۵ ساعت کمبود خواب داشته باشیم. عملکرد کلی مغز و بدنمون تا بیش از ۱۳ برابر کمتر میشه!

بیدار کردن بچه های دبستانی ساعت ۶ صبح برای مدرسه رسما نوعی دیوانگیه !

متیو واکر – چرا ما می خوابیم

خلاصه که پادکست جذابی بود. گوش کردنش رو به شدت پیشنهاد میکنم. حتی اگر قسمت شد کتابش رو هم بخونید. ولی چیزی که برای ما داشت این بود که یاد بگیریم نه تنها باید صبح زود بیدار شیم. بلکه باید شب هم زود بخوابیم تا خواب کافی رو از خودمون دریغ نکنیم.

چه باید کرد؟!

البته درسته که باید خواب کافی داشت. ولی اگر منتظر خواب کافی باشیم، احتمالا هیچوقت سحرخیز نمیشیم ! داستان همون شنبه ایه که هیچوقت نمیرسه. درواقع برای سحرخیزی باید دو سه روزی رو کم خوابی شدید بکشیم تا کم کم بشه اونی که باید بشه!
دو سه روز اول فقط ساعت رو میزاریم روی ۶ صبح و با هر بدبختی که شده بیدار میشیم! البته در ادامه بیشتر دربارش صحبت میکنم ولی پلن اینه که در همین حین، کم کم برنامه خوابمون هم منظم تر بشه!

بخوانید :  آپارات: خواب سفید

چگونه صبح زود بیدار شویم؟

woman walking on pathway during daytime

خب بالاخره رفتیم سر اصل مطلب! چطوری صبح زود بیدار بشیم! کار سختیه. میدونم. ولی هیچ عادت خوبی به راحتی به دست نمیاد. قراره با هم براش تلاش کنیم و توی این راه تجربه کسب کنیم. اخر این نوشته هم هر هفته تجربه های جدیدمونو با هم به اشترک میذاریم. برای صبح زود بیدار شدن فاکتور های زیادی رو باید در نظر داشته باشیم. از کار هایی که قبل از خواب باید انجام بدیم تا برنامه هایی که باید برای موقع بیدار شدنمون داشته باشیم. حتی وقتی که خوابیم هم باید کیفیت خوابمون رو بالاتر ببریم تا صبح انرژی کافی رو برای شروع روز بدست آورده باشیم.

برای روز بعد برنامه ریزی کن!

خیلی وقتا، صبح زود بیدار شدن اونقدر سخت نیست. سختی کار زمانیه که بیدار میشیم و میبینیم که هیچ کاری نداریم. پس بر میگردیم توی تخت و میخوابیم! اگر از شب قبل به فکر این موضوع باشی، نصف مشکل حل میشه. شب قبل چند دقیقه ای رو بشین و لیست کار هایی که فردا داری برای انجام دادن رو بنویس. درباره این موضوع در ادامه بیشتر توضیح میدم ولی در همینبدون که اگر صبح که بیدار میشی ۵ تا کار داشته باشی برای انجام دادن، احتمالا دیگه نمی‌خوابی!

شب زود بخواب!

میدونم غیب گفتم ولی آروم باشید! دربارش توضیح میدم :)) داستان اینه که شب زود خوابیدن خودش یه چالش خیلی بزرگه و باید براش برنامه ریزی کنیم. در ادامه دربارش توضیح میدم ولی فعلا در همین بمونه.

چک لیست داشته باش

داشتن روتین و چک لیست شبانه و صبحگاهی میتونه خیلی کمک کنه. این مورد با برنامه ریزی یکم فرق داره. این صرفا مجموعه ای از کارهای ساده ایه که هر بار باید تکرار بشن تا روزمون شروع بشه یا تموم بشه. در ادامه بیشتر دربارش حرف میزنیم…

خوب بخوابی

خوب خوابیدن خودش هنر میخواد. از اینکه راحت خوابت ببره تا اینکه بتونی کیفیت خواب عمیقت رو بالا ببری. اینها موارد مهمی ان که میتونه خیلی کارمون رو توی این چالش راحت تر بکنه.

یک روتین شبانه

چند وقت پیش وقتی داشتم توی یوتیوب میگشتم ویدیویی دیدم از الکساندر هین. تجربه شخصی بود از صبح بیدار شدن ولی نکته جالبش این بود که درواقع داشت راهی رو معرفی میکرد برای شب زود خوابیدن با استفاده از تکنیک بنجامین فرانکلین!

Use The “Benjamin Franklin Technique” To Easily Start Waking Up Earlier – #TinyHabitFriday

مشاهده ویدیو در یوتیوب

برای هر عادت تازه ای که میخواهیم بسازیم، بهترین راه ساختن یک زنجیره ای از کارهاست که با هم یک عادت رو میسازن! مثلا اگر قراره شب زود بخوابیم باید یک زنجیره ای از اعمال قبل از خواب رو کنار هم بچینیم و هر شب اون رو تکرار کنیم. توی ویدیو بالا از کامل کردن چک لیست بنجامین فرانکلین شروع میکنه و بعد با خوندن کتاب ادامه میده و در نهایت می‌خوابه . البته تجربه شخصی من کمی متفاوته که براتون تعریف میکنم!

اگر قرار باشه ساعت ۶ بیدار بشیم، برای داستن خواب کافی باید حداکثر تا ساعت ۱۱ شب خوابمون برده باشه. پس درواقع ساعت ۱۰ و نیم باید توی تحت باشیم! اولش شاید خیلی سخت به نظر برسه ولی شدنیه!

اول باید به این فکر میکردم که چه فرآیند روتین شبانه ای میتونه ذهنم رو از شلوغی های روز خالی و منو کم کم برای خواب آماده کنه.

بعد باید چک لیست وار مینوشتمش و هر شب قبل خواب دونه دونه بهش عمل میکردم و میرفتم جلو. درست مثل یک الگوریتم! البته الگوریتم هرکسی فرق میکنه و به مرور زمان تغییر میکنه. مثلا من خودم الگوریتمی که روز اول نوشتم رو هر شب کمی تغییرش میدادم که برای فردا بهتر بشه. به مرور تغییر میکنه و چیزایی جدیدی بهش اضافه میشه و یه چیزایی هم ازش کم میشه.

اولین نسخه (V 0.0.1) الگوریتم قبل از خواب من. این نسخه با نسخه فعلی (V 0.0.8) تا حد زیادی فرق میکنه!

در ادامه یک روتین تکراری و آرام بخش میتونه کمک کننده باشه. ترکیب خواندن و نوشتن توسط خیلی ها آزمایش شده و میتونه بهترین حواب رو بده! همچنین برنامه ریزی برای فردا و ساده کردن کار های بیدار شدن فردا میتونه مفید باشه. چون باعث میشه انگیزه بیدار شدنمون تقویت بشه و راحت تر از تخت خواب جدا بشیم!

ساعت ۱۰ شب یک ساعت طلایی به حساب میاد. دقیقا وقتیه که باید با همه خدافظی کنی و گوشی رو بیاری توی هال بزنی به شارژ! اگر ساعت زنگ دارت با گوشیت یکیه پیشنهاد میکنم که جداش کنی و یه ساعت زنگ دار بخری یا یه گوشی خیلی قدیمی رو بزاری فقط برای این کار. چراش بر میگرده به اینکه صبح نباید اولین کاری که میکنی گوشی چک کردن باشه ولی خب در ادامه بیشتر توضیح میدم.

الگوریتم خواب رو شروع میکنی و نیم ساعت بعد هم توی رخت خوابی! اگه راحت خوابت میبره که دیگه تمومه! اما اگر خوابیدن هم برات کار سختیه، اون هم راه حل داره!

چیکار کنم خوابم ببره؟!

خیلی از ماها هرچقدر هم بخوایم روی خواب برنامه ریزی کنیم نمیشه! اخرش حتی اگر ساعت ۷ شب هم بریم توی رخت خواب باز هم همون ساعت ۳ صبح همیشگی خوابمون میبره! خب قطعا راه حل قطعی ای نداره. خیلی وقت ها لازمه که به روانپزشک مراجعه کنیم و دارو بخوریم. البته درمان های جدیدی مثل نوروفیدبک هم میتونه کمک کننده باشه. گاهی هم از روش های سنتی مثل گل گاو زبون و… کمک میگیریم. اما رعایت یکسری نکات کوچیک میتونه خیلی موثر باشه و شاید همه مشکلاتمون رو حل کنه.

بخوانید :  سفرنامه تهران : قسمت اول، شهر هزار کافه

قهوه ممنوع

قهوه خیلی چیز هیجان انگیزیه! نیمه عمر کافئین در بدن حدود ۵-۶ ساعته. درواقع اگر یک شات قهوه دمی ( یا یک لیوان قهوه فوری) به طور میانگین حدود ۵۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین داشته باشه. بعد از ۶ ساعت فقط نصف اون مقدار تجزیه میشه و بعد از ۱۲ ساعت تازه به یک چهارم میرسه و الی اخر… این زمانی جالب میشه که بدونیم، بسته به بدن افراد، ۳۰ الی ۵۰ گرم کافئین برای بدن کافیه تا خواب رو به طور کامل مختل کنه.

از طرفی کافئین یک ماده اعتیاد آوره و به مرور اثر مستقیمش روی بیداری کم میشه. درواقع برای اینکه انرژی لازم رو از قهوه بگیرید هر روز باید مقدار بیشتری از اون رو مصرف کنید، اما تاثیری که روی خواب میذاره در طی زمان فرقی نمیکنه! و این ینی کافئین بیشتر، تجزیه طولانی تر، خواب بدتر ! به عبارت دیگه اگر توی روز بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کردید، بهتره قید خواب خوش اون شب رو کلا بزنید!

در نهایت اگر از معتادین قهوه هستید و ترکش براتون سخته، تا قبل از ظهر قهوه رو بنوشید و دیگه توی روز سمتش نرید!

نور فقط نور زرد

دیگه فکر میکنم این مورد نیاز به توضیح نداشته باشه. یکی از فاکتور هایی که به بیدار شدنمون کمک میکنه نور صبحگاهیه! این نور بخش عمده ای از فرکانس هاش نزدیک به آبیه. نور سفید و نور آبی ساختنی هم از نظر فرکانسی خیلی به نور اول صبح نزدیکه و برای همین مغز توی این نور ها دستور بیداری صادر میکنه! این فعل و انفعالات درونی باعث میشه که اگر نزدیک خواب با این نور ها در ارتباط باشیم، خوابمون مختل بشه. برای همین هم هست که شرکت های تولید موبایل و صفحه نمایش آپشن بلو لایت فیلتر میذارن تا من و شما خوابمون تباه نشه!

یک لیوان شیر گرم

راستش نمیدونم از نظر علمی چه چیز پشت شیر گرمه ولی تجربه شخصی باعث شد این رو توی لیست بزارم! گشنگی آخر شب حداقل برای من باعث بد خوابی میشه. از طرفی غذای اخر شب هم خواب رو مختل میکنه. ولی یک لیوان شیر هم آدم رو تا حدی سیر میکنه و هم اونقدر سنگین نیست که خواب رو بهم بزنه. از طرفی گرمای کمی که داره باعث میشه معده کمی گرم بشه و این هم به خواب کمک میکنه. در کل اما اگر دلیل علمی ترش رو میدونید خوشحال میشم توی کامنت ها باهام به اشتراک بزارید.

دمای محیط

بدن به طور خودکار در خواب دمای خود رو پایین میاره. خوابیدن توی اتاق های گرم باعث کاهش سطح اکسیژن خون و کمتر شدن کیفیت خواب میشه. بهترین دمای محیط برای خواب چیزی حدود ۲۲ درجه است. نه خیلی گرم و نه خیلی سرد.

بالشت مناسب و پتوی دوست داشتنی

بالشت مناسب توی خواب خیلی مهمه! بالش نا مناسب باعث مسدود شدن راه تنفس میشه و این یعنی کاهش سطح اکسیژن خون و افت کیفیت شدید خواب! همچنین خشکی مجاری تنفسی و همچنین خشکی بزاق هم میتونه نیمه شب از خواب بیدارمون کنه که باز هم یکی از عواملش بالش نامناسبه!

خیلی ها عادت دارن با پتو بخوابن! وزن پتو برای بعضی از افراد میتونه کمک کنه به خوابیدن. به هرحال به امتحانش می ارزه، اگر خوابیدن براتون سخته، با پتو دوباره امتحان کنید. البته اینو گوشه ذهنتون داشته باشید که اگر از پتوی خیلی کلفتی برای خواب استفاده میکنید، یکی دو درجه دمای محیط رو از حالت نرمال کمتر نگه دارید.

موبایل ممنوع!

استفاده از موبایل قبل از خواب باعث آزاد شدن کورتیزول در بدن میشه. این هورمون به هورمون استرس معروفه. طبیعتا قبل از خواب نمیخوایم استرس داشته باشیم در نتیجه حداقل نیم ساعت قبل از خواب باید با موبایل خدافظی کرد! از طرفی موقع بیدار شدن موبایل یک وسیله حواس پرت کنه! موقع بیدار شدن اگر موبایل به دست بگیریم چند تا ضرر داره، یک اینکه باعث میشه نفهمیم چقدر قراره غرقش بشیم و ممکنه به خودمون بیایم ببینیم دو ساعت گذشته! دوم اینکه استفاده از شبکه های اجتماعی باعث ترشح حجم زیادی از دوپامین میشه. گرفتن این حجم از دوپامین اول روز باعث میشه تا مغز فکر کنه «خب دیگه همش همین بود.» و تا اخر روز دنبال هیچ کار دیگه ای نریم و روز رو با کرختی و بی حوصلگی شروع کنیم.

روش نیروی دریایی امریکا برای خوابیدن سریع

پیشنهاد میکنم مقاله جادی رو توی ویرگول درباره این روش خواب بخونید. ولی سرفصل وار بخوام بگم، اینطوریه :‌

۱. عضلات صورت رو ریلکس کنین، از جمله زبان و فک و عضلات پیشنونی و اطراف صورت.

۲. شونه ها رو رها کنین و تا جایی که می شه از سرتون فاصله بدین. و در ادامه، بازوها و دست ها !

۳. نفس عمیق بکشید و ریه هاتون رو خالی کنید. سینه رو ریلکس کنین و بعدش هم عضلات پا رو ریلکس کنید. از رون ها شروع کنین و پایین برین

۴. ده ثانیه در مغزتون به یکی از سه موضوع زیر فکر کنین:

  • توی یک قایق پارویی یک نفره لم دادین و در یک دریاچه آرام هستین و آسمون آبی بالای سرتونه
  • در یک ننوی سیاه در یک اتاق کاملا تاریک لم دادین
  • با خودتون بگین «به چیزی فکر نکن، به چیزی فکر نکن، به چیزی فکر نکن» و برای ده ثانیه به آرومی تکرارش کنین.
بخوانید :  اسنپشات : در باب زمستان

ادعا میکنن که بعد از شش هفته تمرین، ۹۶٪ آدم‌ها می تونن با این روش در دو دقیقه به خواب برن! 

روش خونگی من برای خوابیدن سریع

اگر خیلی خوابیدن سخت بشه من یک راه خیلی عجیب دارم که بدجور جواب میده! یک مسئله سخت ریاضی رو در نظر بگیر و برو جلو! مثال های مدیریت شهری موضوعات جذابی ان برای من. مثلا هزینه ساخت یک پارکینگ عمومی رو حساب کنم و بعد با محاسبه ظرفیتش و قیمت ورودی پارکینگ حساب کنم که چقدر طول میکشه که سرمایه ساخت برگرده و در نهایت چند درصد سود داره.

نکته اینه که اعداد و ارقام احتمالا کیلومتر ها با اعداد واقعی تفاوت داره ولی صرفا یک تخمین خیلی فضاییه که قراره اونقدر غرقش بشیم که به وسطای مسئله که می رسیم دیگه خوابمون برده باشه. تازه هرچی عدد ها بزرگ تر باشه حساب کردن ذهنیشون سخت تر میشه و همین اشتباه های محاسباتی که باعث میشه دوباره و دوباره حسابشون کنیم باعث میشه خسته تر بشیم و در نهایت این ذهنی که نمیشه افسارش رو کشید خودش خودشو خواب میکنه!

چطور خواب باکیفیت تری داشته باشم؟

  1. ورزش کن! ورزش باعث سلامت بدن میشه و بدن سالم تر خواب بهتری داره، تحقیقات نشون داده که اضافه وزن باعث بدخوابی هم میشه پس اینو هم باید جدی گرفت.
  2. ماساژ بگیر! ماساژ باعث افزایش جریان خون در بدن و توضیع بهتر اکسیژن به اندام های درونی میشه. تراوت درونی میتونه باز هم به خواب با کیفیت کمک کنه.
  3. کمتر غذا بخور! اهمیت سبک خوابیدن رو همه میدونیم، اینکه وعده شام باید سبک باشه اصلا توش هیچ بحثی نیست ولی به طور کلی هم، پر خوری نکردن در طول روز به خواب آخر شب کمک میکنه. در ضمن بعد از ۸ شب فکر غذا خوردن رو از سرت بیرون کن!
  4. فکر و خیال ممنوع! فکر و خیال باعث میشه انرژیمون توی روز کمتر و کمتر بشه و کیفیت روزمون بیاد پایین. روز بی کیفیت باعث میشه خواب بیشتری لازم داشته باشیم و این در نهایت باعث یک چرخه از خواب زیاد و روز بی کیفیت میشه و در نهایت زود بیدار شدن تقریبا غیر ممکن میشه. البته ذهن متمرکز و بی فکر و خیال تقریبا پیدا نشدنیه، ولی یکسری روش ها هستن که کمک میکنن تا حدی بشه کنترلش کرد. مثلا نوشتن اونها روی کاغد یا صحبت حضوری با افراد درباره اونها میتونه تا حدی کمش کنه ( البته فعالیت توی شبکه های اجتماعی و یا چت کردن دربارش، میتونه به مراتب بدترش بکنه)

یک روتین صبحگاهی

اول از همه، هر روز صبح سر یک ساعت مشخص بیدار شو و جمعه ها هم تعطیل نیست! این باعث میشه که ساعت بدن به مرور زمان تنظیم بشه و هر روز بیدار شدن راحت تر بشه. اما اگر ساعت مشخصی برای خواب نداشته باشیم، بدن نمیتونه ساعتشو تنظیم کنه و این علاوه بر ضرر هایی که میتونه روی سلامتی داشته باشه، باعث میشه که صبح نتونیم به این راحتیا از خواب بیدار بشم!

اگر تا دیروقت بیدار بودم و خواب شبانم کلا میشد ۳ ساعت، باز هم سر وقت بیدار شم؟!

هرچند این سوال خیلی احمقانس ولی در جواب باید بگم که زودتر بخواب! دلیلی نداره انقدر دیر بخوابی و اگر احیانا یک بار این اتفاق افتاد، اون میشه یک استثنا و خب اینجا درباره استثنا ها صحبت نمی‌کنیم!

داشتن یک زنجیره روتین از کارهای ساده صبحگاهی، یک سیستم، یک الگوریتم، میتونه خیلی به بیدار شدن آسون تر کمک کنه. لازم نیست خیلی کار پیچیده ای رو انجام بدیم. یک مجموعه از کارها حتی به سادگی مسواک زدن میتونه باعث بشه از روی تخت بلند بشیم و به صبح زود سلام کنیم :)). نوشتن اونها روی کاغذ هم میتونه یک عامل کمکی دیگه باشه. میدونم مسواک زدن و صبحانه خوردن کاری نیست که نیاز به نوشتن داشته باشه. اما نوشتن اونها باعث میشه به ازای هر کدوم که انجام میشه ذهن به خودش پاداش بیشتری بده و کمک کنه بیشتر بیدار بشیم! در ضمن نوشتن روتین ها باعث میشه بتونیم به مرور بهینش کنیم و با چیدن بهتر اونها، سریع تر بتونیم روزمون رو شروع کنیم.

اولین نسخه (V 0.0.1) الگوریتم بعد از بیداری من. این نسخه با نسخه فعلی (V 0.0.6) تا حدی فرق میکنه!

آماده کردن ابزار صبح هم میتونه باز به بیدار شدن کمک کنه. مثلا چایی خشک رو از شب قبل توی قوری بریزیم. یا چاقو و بشقاب رو شب روی میز بگذاریم. اینطوری یک حجم زیادی از تنبلی اول صبحمون بی بهونه میشه و از قبل آماده میشه پس باز هم بیرون اومدن از تخت خواب راحت تر میشه!

سعی کردم توی این مقاله، خلاصه ای از تحقیقاتی که درباره چجوری خوابیدن و چجوری بیدار شدن کرده بودم رو با شما به اشتراک بزارم. در ادامه اخر هر هفته تجربه شخصی خودم رو توی چند خط مینویسم و احتمالا این نوشته تا یه مدت آپدیت میشه. امیدوارم که مفید بوده باشه و در ضمن شما هم توی کامنت ها تجربه هاتون رو باهام به اشتراک بگذارید. اگر کامنت ها مفید باشه به مرور اونهارو به نوشته اضافه میکنم و پیشاپیش ممنون از همتون!

راستی اگر میخواید عضو گروه سحرخیزمون بشید میتونید از لینک زیر استفاده کنید!

https://al2h.ir/6amgp

راستی پیشنهاد میکنم نوشته های دیگه وبلاگم رو هم بخونید. لینک هاشو براتون گذاشتم. در ضمن کامنت فراموش نشه!

4 دیدگاه

  1. تجربه شخصی:
    اگه هیچ جوره خودتون حریف خودتون نمیشید که روتین خواب تون رو تنظیم کنید بسپاریدش به یکی دیگه=)
    وقتی مطمئن باشی یکی حواسش بهت هست به خاطر اون هم که شده خودتو جمع و جور میکنی کم کم تبدیل میشه به یه عادت و حتی اگه دیگ کسی کنترلت نکنه به موقع می خوابی به موقع ام بیدار میشی
    //سید مقاله هاتم جذابه😂

    1. قربونت 😁😁

  2. بسیار عالی و تاثیر گذار بود

    1. 😄 خداروشکر

دیدگاهتان را بنویسید